Licor de limón

 INGREDENTES:         

  • 1 litro de augardente branca•        
  •   7 limóns mondados e cortados en catro partes•         
  •  1 1/2 vasos de azucre •         
  • 1 vaso de auga 

MANEIRA TRADICIONAL:

Bótanse tódolos ingredientes nun tarro grande e axítase tódolos días durante tres meses como mínimo. 

MANEIRA RÁPIDA:       

1.Bótase o vaso de auga nunha perola, e cando ferve vaise engadindo o azucre, pouco a pouco, ata facer un xarope.

2.Unha vez que está todo o azucre disolto na auga, sácase do lume, e vaise engadindo, moi pouquiño a pouco, a augardente, sen parar de remexer. Neste paso hai que ter moito coidado, xa que ó engadi-la augardente esta fai ferve-lo almíbar e os vapores que se xeran son fortes.

3. Collemos un tarro grande e botamos nel os limóns, posteriormente engadímoslle a mestura da augardente co azucre, e tapámo-la boca do tarro cun pano pequeno. Ó día seguinte xa se pode pecha-lo tarro, e reméxese tódolos días durante un mes. Unha vez feito o licor de limón, hai que pasalo por un coador. Nota: canto máis tempo maceren os ingredientes no tarro máis bo está. 

    Por Ana Rosalía Rodríguez Lorenzo

Advertisements
Published in: on Novembro 16, 2007 at 2:59 pm  Deixar un comentario  

The URI to TrackBack this entry is: https://foldeveleno.wordpress.com/2007/11/16/licor-de-limon/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s

%d bloggers like this: