Rosquillas

INGREDIENTES:

  • 1 sobre de levedo
  • ½ Kg fariña cribada
  • 3 ovos
  • ½ cunca de aceite de xirasol (6 culleradas)
  • 1 cunca de azucre
  • ½ botelliña de anís concentrado ou reladura dun limón
  • un pouco de sal
  • canela  

PREPARACIÓN:

Nun bol bátense os ovos e bótaselle-lo aceite, o anís (ou reladura de limón) e o azucre. Engádese a fariña e o sobre de levedo. É importante bota-la  fariña pouco a pouco e ir remexendo coa man ata que non se pegue nas mans.Ponse na encimeira un pouco de fariña, bótase a masa enriba e amásase. Déixase repousar 15 minutos e despois vaise cortando a masa e facendo as rosquillas.Unha vez feitas as rosquillas bótanse nunca tixola co aceite quente e vanse fritindo. Póñense nunha fonte e bótaselles por riba o azucre mesturado cunha cullerada de canela. 

Por Marta Iglesias

 

Advertisements
Published in: on Novembro 16, 2007 at 2:58 pm  Deixar un comentario  

The URI to TrackBack this entry is: https://foldeveleno.wordpress.com/2007/11/16/rosquillas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s

%d bloggers like this: