Licor café

A receita provén de Rosalía Castro Pérez, natural de Castro Caldelas, Ourense (1902-1981).

 INGREDIENTES:

  • 3 Litros de augardente branca
  • 2,5 Kg de azucre
  • 12 culleradas cheas de café moído (mestura 50% natural e 50% torrefacto)

 MANEIRA TRADICIONAL:

Bótanse tódolos ingredientes nun garrafón grande e axítase tódolos días durante tres meses como mínimo.

 MANEIRA RÁPIDA:

  1. Bótanse tres vasos de auga nunha perola, e cando ferve vaise engadindo o azucre, pouco a pouco, ata facer un almíbar.
  2.  Unha vez que está todo o azucre disolto na auga, sácase do lume, e vaise engadindo, moi pouquiño a pouco, a augardente, sen parar de remexer. Neste paso hai que ter moito coidado, xa que ó engadi-la augardente esta fai ferve-lo almibar e os vapores que se xeran son fortes.
  3.  Collemos un garrafón grande e botamos nel o café, posteriormente engadímoslle a mestura da augardente co azucre, e tapámo-la boca do garrafón cun pano pequeno (un pano de mesa). Ó día seguinte xa se pode tapar co corcho, e dánselle uns “meneos” tódolos días durante un mes.

Unha vez feito o licor café hai que coalo cunha manga de café ou similar.

Nota: canto máis tempo boten os ingredientes no garrafón máis rico sae.

Por Ana Rosalía Rodríguez Lorenzo, neta da transmisora da receita.

Advertisements
Published in: on Maio 31, 2010 at 1:51 pm  Deixar un comentario  

The URI to TrackBack this entry is: https://foldeveleno.wordpress.com/2010/05/31/licor-cafe/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s

%d bloggers like this: